Lussekatt / pastís de safrà

Cat safrà o safrà kuse és pa per al dia a Suècia el 13 de desembre.

Ingredients
50 g de llevat
100 g de mantega
5 tasses de llet (3% més d’electricitat)
250 g quark
1 gram de safrà (2 peces de 0,5 g)
1 1/2 tassa de sucre
1/2 culleradeta de sal
prop de 17 tasses de farina
panses
1 ou

Cooking

Esmicolar el llevat en un recipient de massa.
Fondre la mantega en una cassola.
Afegir la llet i de calor per escalfar el dit, sobre 37 °.
Abocar degspadet de llevat.
Regira per dissoldre el llevat.
Afegir el quark, safrà, sucre, sal, i la major part de la farina.
Treballar la massa fins que quedi llisa i brillant i els alliberaments de les vores bunker.
Afegir més farina si cal.
Deixar créixer no cobert aproximadament 30 minuts.
Enfornar la massa durant Kusar safrà.
Col · locar en safates de forn greixada o paper per coure.
Precaliente al forn a 225 graus.
Deixar créixer durant 20-30 minuts (sense corrents d’aire).
Guarnit de panses o sucre perla.
Pintar amb ou batut.
Hornee al centre del forn durant 5-10 minuts.
Deixar refredar a la tovallola.

Extret de la recepta http://sv.wikibooks.org/wiki/Kokboken/Recept/Lussekatt facilitada per Daniel Julià.

Advertisements

Any comment?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s